Flashpackers

Genom Spanien till Andorra!

Efter härliga dagar i Lissabon körde vi en längre sträcka, till strax efter Madrid. Där bodde vi över en natt på ett golfhotell, och begav oss morgonen efter till en liten ort Lleida, där inga engelskakunskaper fungerade. Det kändes som att det var en ort som inte brukade ha turister, i alla fall inte ickespanska turister. Vi fann ett gott pinchosställe. Ägaren kom ut och pratade med oss, frågade var vi kom ifrån och ville att vi skulle prova de olika pinchosen som stod uppradade i disken. Det var inte alls dumt! Därefter gick vi in på en bar och såg VM-matchen Portugal-Spanien. Kul det blev 3 mål ändå för Spanien, glada hejarop i baren när det blev mål.

Golfhotellet, här med utsikt när vi åt middag. Kul att se när folk tränade puttar. 

Nu var de två mellanlandningarna i Spanien över och vi begav oss upp till Andorra och Pyrenéerna. Bara resvägen dit var en resa i sig, natur med berg är så mäktigt! Det var långa köer som ringlade sig in till Andorra. Många som skulle till Andorra en lördag som denna. Andorra är tydligen ett land där man inte betalar moms på många varor. Det gör att spanjorer och fransmän mer än gärna beger sig dig för att shoppa. Andorra La Vella är en fin stad, men det är också tydligt att det är taxfree som gäller. Jag har aldrig sett så många parfymbutiker, klockbutiker och sprit/tobak-butiker i en så liten stad förut. Det tog tyvärr bort lite det mysiga från en stad som vi annars skulle ha uppskattat mer. Vi spanade in lite priser, speciellt på skor, men det var faktiskt inte särskilt stor skillnad mot vad det brukar kosta. Det går säkert att göra riktigt bra fynd, men jag tror att de mesta av pengarna kommer butikerna till gagn. Eller så äter fraktkostnaderna upp till bergen upp en del, vad vet jag.


Utsikt från hotellrummet

Rastfika! 🙂

På promenad genom stan.

Efter en natt i Andorra La Vella har vi nu kört ner till Costa Brava och en kuststad i östra Spanien som heter Palafrugell. Så mysig liten ort! Här ska vi läsa, sola och bada. 2 nätter stannar vi och på tisdag lämnar vi tillbaka bilen i Barcelona och flyttar in i ”vår” lägenhet där vi ska bo i hela sex veckor.

Och äntligen är vi ifatt i blogguppdatering och i nutid! 🙂 (Nu är det bara filmer från USA och roadtrip som ska redigeras ihop)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *