Flashpackers

Barcelona-update

Hej hej!

Vi har fått lite kritik för vår bristande uppdatering från Barcelona. Här har vi tagit det väldigt lugnt, promenerat mycket, shoppat, spanat in spännande inredningsbutiker, badat och sett många Gaudihus. Mest har vi ätit här i vår lägenhet, vilket tyvärr gör att vi inte har stenkoll på restauranger. Vår resebudget är glad för det.

Precis i början av vår vistelse fick vi besök av Sebastians föräldrar och ena bror. Det var så härligt att ses efter så lång tid på resande fot. Det blev promenader genom Barcelonas gator, tapas, vin och såklart fotbolls-VM som var i full gång då. Sen hade vi hela 3 veckor själva, där åtminstone 1,5 vecka gick bort i en rejäl förkylning och heshet. Det blev trots det mycket promenader, bad, sol, VM-matcher och tillbakablick på vår resa och även mycket planerande inför hösten och framåt. När man har så gott om tid blir det lätt långa sovmornar och att bara få just ta det lugnt, men jag tror att det är precis vad vi behövt, en semester efter semestern så att säga…

När tre veckor passerat kom min bror Andreaz med familj. De stannade fyra nätter och här blev det minst sagt långa promenader, långa bad och spelkvällar med chark, ost och vin. Därefter var vi en dag själva och sen kom min bror Daniel med familj som stannade tre nätter hos oss på sin Europa-roadtrip. Mycket bad, bus, bygg av sandslott, promenerande och kvällspicknickar på stranden. De 6 nätter vi sen hade kvar har alldeles för mycket tid ägnats till att planera våra tre sista nätter före vi ska tillbaka till vår lägenhet. Det har faktiskt varit en av de svåraste rutterna att planera hittills under resan, trots att vi är väldigt flexibla i val av land och ort. Priserna är nämligen jättehöga men vi har nu landat i att vi flyger till Köpenhamn 31/7 och sen vidare med tåg upp mot Göteborg och där avsluta vår långa resa med en natt på spahotell. Perfekt avslut på 6 underbara månader!

Mäktiga Sagrada Familia.

Tapas med Sebastians föräldrar och bror. Jag som ljushuvud. 

Nedanför Museu Nacional d’Art.

Fin utsikt över hamnen.

Heja Sverige!

Sol och bad.

Picknick i parken.

Uppe i Castillo de Montjuïc.

Parc Güell – väl värt en ansträngande promenad. 

Andreaz med familj på besök

 

Mysiga restauranger

Daniel med familj på besök.

One Reply to “Barcelona-update”

  • Äntligen! Äntligen en uppdatering. Så kul att läsa. Och så viktigt för komplettering och avslutning av er fantastiska resa. Så många härliga platser och upplevelser. Så många ställen att återvända till och utforska mera. Så många fina minnen. Inte konstigt att hemresan blir svårast att planera men jag säger också äntligen är ni snart på väg hem?. Ska bli härligt att ses på riktigt igen men jag är så glad för de regelbundna FaceTime-möten vi har haft! ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *